Kuntokartoitus

Uutena palveluna tarjoamme asiakkaillemme veneen kuntokartoituksen. Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen johdolla aloitettu projekti on kehitetty yhdessä VTT:n veneasiantuntijoiden kanssa.

Kuntokartoitus on tarkan määrämuotoinen ja sen apuna on Finnboatin kehittämä nettipohjainen kuntokartoitussofta, josta asiakas myös suoraan saa Kuntokartoitusraportin. Kuntokartoituksessa dokumentoidaan veneen yleiskunto ja merikelpoisuus.

Kuntokartoitus kestää veneen koosta riippuen n. 0,5-2 tuntia ja se tehdään lähtökohtaisesti silloin, kun vene on muutenkin ylhäällä korjausta tai talvitelakointia varten.

Kuntokartoitus soveltuu hyvin mm. veneen myynti- ja ostotilanteeseen. Mikäli omistaja teettää kartoituksen vuosittain, myöntävät käytännössä kaikki vakuutusyhtiöt veneelle saman alennuksen kuin seuroissa katsastetuille veneillekin.

Kuntokartoitus sisältää veneen rungon sekä eräiden turvallisuuteen olennaisesti vaikuttavien kokonaisuuksien kartoittamisen vuosittain, mm:

  • Rungon ja rakenteiden tarkastus (säilytyspukki, köli, pohja, kyljet, peräsin, sinkit, köli, kölisauma)
  • Kannen kunto ja tiiveys (kansi, heloitus, vanttiruuvit, kiinnityspisteet, luukut ja ikkunat)
  • Läpiviennit (raakaveden otto, pesuveden poisto)
  • Asennukset (kaidetolpat, vaijerit, kahvat, ohjaus, koneasennus, kaasuasennus, lämmityslaite, liesi, kölipultit)
  • Lain vaatimat varusteet
  • Veneen muut varusteet

Tarvittaessa kuntokartoitusta voidaan laajentaa moottoriin ja muihin kohteisiin. Gripmarinessa Martin Fogdell on Finnboatin kouluttama ja hyväksymä virallinen kuntokartoittaja.

Kuntokartoittajien kartoitusoikeus on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Sitä jatketaan, mikäli kartoittaja on osallistunut vähintään kerran vuodessa jatkokoulutukseen, jossa käydään läpi uusia korjaustekniikoita, aiheeseen liittyvien tuoteryhmien kehitystä ja jaetaan kokemuksia edellisen kauden kartoituksista.

 

 

 

 

 

 

Kuntokartoitus_banneri

 

 

 

 

 

Veneen kuntokartoitus
Kysy lisää Martinilta,
puh. 040 7491 389